HİPRAPTR-AĞUSTOS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pasta Tabanı Tarifi

Aşağa gitmek

;) Pasta Tabanı Tarifi

Mesaj tarafından ariella C.tesi Haz. 25, 2011 8:35 am

Malzemeler

2 adet pasta tabanı için

2 su bardağı un
1 çay kaşığı maya
5 adet yumurta
300 gr. toz şeker (vanilya)
Yaklaşık bir kase taze krema
2 kahve fincanı soğutulmuş tereyağı
Yarım kase limon suyu
4 adet limon kabuğu

Hazırlanışı

Fırın 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.24 cm çapında iki adet kek kalıbını yağlayın.Bir tarafta maya ve unu karıştırıp bekletin.Yumurta ve vanilyalı şekeri katılaşıncaya kadar mikserle çırpın.Krema ,mayalı un, eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı ,limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edin.Akıcı hale gelene kadar çırpmaya devam edin.Karışımı kek kalıplarına bölüştürülüp 1 saat fırında tutun.Kalıplarında soğuttuktan sonra çıkarıp kullanabilirsiniz.
ariella
ariella
Emekli

<b>Üyelik Tarihi</b> Üyelik Tarihi : 21/06/11
<b>Bulunduğu Yer</b> Bulunduğu Yer : İstanbul
<b>Mesajlar</b> Mesajlar : 699
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 3691043
<b>Yaşınız</b> Yaşınız : 29

Kullanıcı Seviyesi
Uyarı Seviyesi Uyarı Seviyesi: %0
Rep Puanı:
 Pasta Tabanı Tarifi 28i1cnc450/5000 Pasta Tabanı Tarifi 261f97k  (450/5000)

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz